Veelgestelde vragen
1 BMX
1.1 Hoe worden de BMX fietsen verstuurd?

Alle regulieren BMX modellen zowel race als freestyle worden in de originele fabrieks verpakking verstuurd, gedeeltelijk voor ongeveer 85% afgemonteerd.

1.2 Hoe worden de Demo modellen verstuurd?

De Demo modellen worden afgemonteerd geleverd. Deze BMX modellen worden NIET in de originele fabrieks verpakking verstuurd. De demo modellen worden in plastic en karton verstuurd.

1.3 Wat is een Demo BMX?

Een demo BMX is een show model. Dit zijn nieuwe BMX fietsen die op beurzen of in de winkel hebben gestaan. En hebben kans op lichte krassen op het frame of op andere onderdelen.

1.4 Welke soorten freestyle BMX zijn er?

Freestyle BMX
Freestyle BMX is een creatieve sport, waar je je richt op de prestaties van trucs en stunts. Je kunt verschillende obstakels gebruiken of je kunt stunts uitvoeren gewoon met behulp van je BMX fiets op een vlakke ondergrond. Freestyle BMX fietsen ontstonden in het midden van de jaren 1970, waar BMX-rijders begonnen te stunten in een aantal van dezelfde plaatsen als - en net zoals - skateboarders.

Freestyle BMX omvat een breed scala aan disciplines, zoals Dirt / Trails, Street, Park en Flatland.

Trails / Dirt BMX
Wanneer je trails rijdt, spring je van één dirt bank (zandhoop) naar de andere, terwijl je stunts uitvoert in de lucht. Hoewel Trails en dirt zeer vergelijkbaar disciplines zijn, zijn er enkele verschillen. Wanneer je trais rijdt, streef je er naar om doorstroming te creëren en geavanceerde trucs uit te voeren. Bij het rijden van Dirt zullen de dirt banks doorgaans hoger zijn en zullen de stunts enigszins risicovoller zijn.

Street BMX
Je kunt Freestyle BMX bikes gebruiken voor stunts in stedelijke omgevingen, op dezelfde manier als dat je een stuntstep, skateboard of agressive skates zou gebruiken. Bij het rijden in de straten gebruik je meestal rails, stoepranden en bankjes als je wilt grinden en stunten.

Park BMX
Als je liever trucs en stunts uitvoert in het skate park, is dat ook een optie. Ramps en rails zijn goede obstakels voor Freestyle BMX-rijders.

Flatland BMX
Flatland verschilt van de meeste andere freestyle disciplines. Het wordt uitgevoerd op vlakke, gelijkmatige oppervlakken. Technische vaardigheden en een goede balans zijn belangrijke criteria voor deze stunts. De Freestyle BMX fietsen moeten sterk zijn, omdat de rijder vaak balanceert op het frame of op de gemonteerde pegs. Flatland combineert fiets stunts met elementen uit breakdance in een artistieke prestatie.

Voor meer informatie, kunt je de product specificaties van de verschillende Freestyle BMX fietsen lezen.

2 Longboards
2.1 Wat is een drop-through Longboard?

Bij drop-through longboards ligt het deck relatief dicht bij de grond. De lage deck positie word gerealiseerd door de drop-through montage, de trucks zijn door het deck heen geplaatst en aan de bovenzijde vastgezet.

2.2 Wat is een top-mount Longboard?

Bij top-mount Longboard zijn de trucks altijd aan de onderzijde van het deck gemonteerd.

3 Skateboards
3.1 Welk soort skateboard moet ik kiezen?

 

Welk model skateboard
Je board keuze moet afhangen van waar je het board voor wil gebruiken. Longboards zijn perfect om mee te cruisen of carven, terwijl klassieke skateboards gemaakt zijn voor stunts, tricks en skate ramps.

Het oldschool/cruiser board is een mix tussen deze twee. Ze zijn eenvoudig te bedienen en is ideaal voor urban skaten, maar kan niet worden gebruikt voor ramps of echte stunts.

Skateboard deck
De kwaliteit van skateboard decks hangt sterk af van de houtsoort waar het van gemaakt is. Esdoorn is het hardste hout dat wordt gebruikt, en dus goed voor ruw gebruik (Canadese esdoorn is het hardst). Als je een kleine voet hebt (35-40 Europese maat) dan zou je een deck moeten kiezen dat zo'n 7,25-7,8 inch breed is. Is je voet groter (40-45 Europese maat), dan zou je een deck moeten kiezen die tussen 7,8-9 inch of hoger breed is. Heb je schoenmaat 45 of hoger, dan zou je moeten kiezen voor een deck van minstens 7,8 inches, anders riskeer je namelijk da je je tircks niet goed kunt landen.

Skateboard trucks
Bij het kopen van trucks is het slim om te gaan voor een bekend merk, deze hebben meestal een betere kwaliteit. Bekende merken zijn meestal duurzamer, maar tegelijkertijd flexibeler en aanzienlijk beter gekalibreerd dan goedkopere vergelijkingen. Dit betekent, dat het gemakkelijke voor je zal zijn om je skateboard precies te sturen. Ook het gewicht van trucks is belangrijk. Zware trucks kunnen lastig zijn om in de lucht te krijgen bij het doen van stunts, maar zijn meestal beter voor grinden, omdat ze stabieler en duurzamer zijn.

Skateboard lagers
Ga je je skateboard op straat gebruiken, raden wij je lagers aan in het bereik van Abec 3-5, terwijl skateboards die gebruikt worden op hellingen lagers moeten hebben in het bereik van Abec 7-9.

Skateboard wielen
Er zijn twee eigenschappen van wielen die je moet controleren bij het kopen van wielen voor skateboards: grootte en hardheid (durometer). Grote wielen (55-65mm) zijn sneller en worden gebruikt door skaters op hellingen. Street skaters hebben de voorkeur voor kleinere wielen (50-55mm), want het brengt je dichter bij de grond. Hoe harder de wielen, hoe sneller ze gaan en de meer duurzaam ze zijn. Harde wielen hebben echter ook minder grip op de straat, en absorberen schokken niet zo goed als zachte wielen doen. De hardheid van de wielen wordt weergegeven als: 100A. Hoe hoger het getal, hoe harder het wiel.

Neem contact op
* Verplichte velden
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »