Privacy Policy / Cookie verklaring


Privacy Statement

Thesportscave is een online winkel voor BMX, skate en stuntstep en alle toebehoren. Thesportscave is gevestigd in Medemblik met als bezoekadres

Randweg 3, 1671 GG Medemblik

Geregistreerd bij de KvK onder nummer 63913615

Wanneer je onze website, ons een bericht stuurt, of op een andere manier in contact met ons komt, is er een grote kans dat je persoonsgegevens bij ons achterlaat. We houden ons bij het verwerken van persoonsgegevens aan de eisen die de privacywetgeving stelt.

In een notendop betekent dat onder andere dat:

  • wij duidelijk vermeldenmet welke doeleinden wij persoonsgegevens verwerken. Dat doen we via deze privacyverklaring;
  • wij onze verzameling van persoonsgegevens beperkentot alleen de persoonsgegevens die nodig zijn voor legitieme doeleinden;
  • wij je eerst vragen om uitdrukkelijke toestemmingom je persoonsgegevens te verwerken in gevallen waarin je toestemming is vereist;
  • wij passende beveiligingsmaatregelen nemenom je persoonsgegevens te beschermen en dat ook eisen van partijen die in onze opdracht persoonsgegevens verwerken;
  • wij je recht respecteren om je persoonsgegevens op jouw aanvraag ter inzage aan te bieden, te corrigeren of te verwijderen.

Thesportscave is de verantwoordelijke voor de gegevensverwerking.

In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Wij kunnen op elk moment en zonder aankondiging wijzigingen aanbrengen in deze privacyverklaring en we raden je daarom aan om deze privacyverklaring zorgvuldig en regelmatig te lezen, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele inhoud.

Deze privacyverklaring is voor het laatst aangepast op 25-05-2018.

Opslag en beveiliging

Wij vinden het erg belangrijk dat je erop kan vertrouwen dat je gegevens bij ons in goede handen zijn en doen er dan ook alles aan om zorgvuldig om te gaan met je persoonsgegevens en ze goed te beveiligen. Hiervoor nemen we elektronische en procesgerichte veiligheidsmaatregelen zoals het gebruik maken van sterke wachtwoorden, de beveiliging van verbindingen via Secure Socket Layer (SSL) technologie.

Samenwerking met externe partijen

We proberen je gegevens zoveel mogelijk in eigen beheer te houden. Soms werken we echter samen met externe partijen en is het nodig dat wij je gegevens met hen delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan IT-dienstverleners, betaalpartners en verzendpartners. We maken in dit geval duidelijke afspraken met deze partijen dat ze je gegevens alleen mogen gebruiken voor het doeleinde waarmee we ze met hen delen en ze deze dus niet zelfstandig mogen gebruiken of delen met anderen. Je gegevens worden opgeslagen binnen de Europese Unie.

Inzage en wijzigen van je gegevens

Voor vragen over ons privacybeleid of je persoonsgegevens kun je te allen tijde contact opnemen met ons. Je kunt ons ook een verzoek toesturen om de persoonsgegevens die we van je hebben in te zien, te wijzigen, te verwijderen of de verwerking ervan te beperken. Om misbruik te voorkomen kunnen wij je daarbij vragen om je adequaat te identificeren. Wanneer het gaat om inzage in persoonsgegevens gekoppeld aan een cookie, dien je een kopie van het cookie in kwestie mee te sturen. Je kunt deze terugvinden in de instellingen van je browser.

Websites van derden

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden. Wij kunnen niet garanderen dat deze derden op een betrouwbare of veilige manier met je persoonsgegevens omgaan. Wij raden je aan de privacyverklaring van deze websites te lezen alvorens van deze websites gebruik te maken.

Vragen en klachten

Natuurlijk helpen wij je graag verder als je vragen of klachten hebt naar aanleiding van deze privacyverklaring of over de verwerking van je persoonsgegevens. Je kan hiervoor contact met ons opnemen via info@thesportscave.nl

Op grond van de privacywetgeving heb je ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor rechtstreeks contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bezoek aan onze website

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst. Wij vinden het van groot belang dat je weet welke cookies onze website inzet en voor welke doeleinden ze gebruikt worden. We willen namelijk graag én jouw privacy én de gebruiksvriendelijkheid én onze commerciële belangen zoveel mogelijk waarborgen.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij je uitleggen waarom wij cookies gebruiken en hoe je je cookie-instellingen kan aanpassen. Je verdere gebruik van onze webwinkel vatten wij op als toestemming voor dit gebruik van cookies. Bekijk hier onze cookieverklaring.

Google Analytics

Wij gebruiken Google Analytics om bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Wij hebben een bewerkersovereenkomst met Google gesloten om afspraken te maken over de omgang met onze data. Verder staan wij Google niet toe de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. Wij laten de IP-adressen niet anonimiseren, maar verwijderen wel na 24 maanden alle data die te herleiden is naar een specifieke bezoeker. 

Online bestelling

Wanneer je een bestelling plaatst via onze webshop, dan registreren wij je transactiegegevens zodat we de betaling en een eventuele terugbetaling kunnen verwerken. We maken hiervoor gebruik van Ideal en Paypall. De transactiegegevens moeten we voor de belastingdienst zeven jaar bewaren.

Wanneer je met een creditcard betaalt, dan is het mogelijk dat Paypall een fraude check uitvoert om te achterhalen of de creditcard is of kan worden gebruikt voor frauduleuze handelingen voordat zij de betaling accepteren.

Voor de afhandeling van je bestelling gebruiken we je NAW gegevens om het pakket naar je te versturen en je e-mailadres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van de status van je bestelling. We delen deze gegevens waar nodig met externe partijen zoals PostNL en DHL. We maken in dit geval duidelijke afspraken met deze partijen dat ze je gegevens alleen mogen gebruiken voor het doeleinde waarmee we ze met hen delen en ze dus niet zelfstandig mogen gebruiken of delen met anderen.

We analyseren de gegevens ook om meer inzicht te krijgen in onze klanten en hun wensen en behoeftes, zodat we je in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn.

Als je een geregistreerde klant bij ons bent, dan koppelen we je online bestelling aan je account zodat we eventuele persoonlijke kortingen kunnen verrekenen en wij en jijzelf je aankopen kunnen terugzien.

Registreren & Mijn Account

Wanneer je je registreert bij thesportscave vragen je bij registratie om je naam, adres, emailadres, geslacht en geboortedatum. Je bepaalt zelf welke gegevens je aan ons doorgeeft, maar om je online account te activeren hebben we in ieder geval je naam en e-mailadres nodig.

Wanneer je je registreert zullen we je per e-mail op de hoogte houden van onder andere de nieuwste collecties en aanbiedingen. Je kan je op elk moment afmelden voor de nieuwsbrieven via de afmeldlink die je onderaan iedere nieuwsbrief kan vinden. Wil je je afmelden dan kan dat ook door een mail te sturen naar info@thesportscave.nl

Reviews & klanttevredenheidsonderzoek

We vinden het fijn om te weten wat je van onze producten en service vindt. Door je ervaringen met ons te delen, help je ons om onze producten en diensten nóg beter te maken en af te stemmen op de wensen van onze klanten. Ook help je andere (potentiële) klanten om een beter beeld te krijgen. Wij publiceren de gemiddelde review scores namelijk op onze website en in de zoekresultaten van Google.

Voor het verzamelen van klantervaringen werken we samen met externe klantenfeedback partij thefeedbackcompany.

Online bestellingen

Wanneer je een online bestelling bij ons plaatst, delen we je e-mailadres met thefeedbackcompany zodat zij je een mail kunnen sturen met een uitnodiging om een review te plaatsen op het platform van thefeedbackcompany. Je kiest er bij het plaatsen van je review zelf voor welke informatie je nog meer met hen deelt.

Contact met onze klantenservice

Ons klantenservice team helpt je graag met al je vragen, problemen en verzoeken. Je kan op verschillende manieren contact opnemen met onze klantenservice.

Wanneer je een e-mail stuurt naar onze klantenservice, ons een bericht stuurt via social media of het contactformulier op onze website invult, wordt je bericht en onze reactie hierop verwerkt en opgeslagen met de software van lightspeed.

Je kiest zelf welke gegevens je aan onze klantenservice verstrekt. We kunnen je echter wel vragen om gegevens zoals je naam, e-mailadres en telefoonnummer zodat we je vraag of klacht kunnen behandelen en contact met je kunnen opnemen over de afhandeling hiervan.

We bewaren de gegevens en berichten die je ons toestuurt zodat we deze kunnen terugzoeken in het geval dat je op een later moment weer contact met ons hierover opneemt.

Nieuwsbriefaanmelding

Als je op de hoogte gehouden wilt worden van onder andere de nieuwste collecties en aanbiedingen kan je je via onze website aanmelden voor de nieuwsbrief. Je kan je op elk moment ook weer afmelden voor de nieuwsbrieven via de afmeldlink die je onderaan iedere nieuwsbrief kan vinden.

Social Media

thesportscave heeft profielen op diverse social media platformen (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter en YouTube) waarmee we je onder andere op de hoogte houden van evenementen, vacatures en acties en je een kijkje achter de schermen geven. Deze platformen hebben elk hun eigen voorwaarden en privacyverklaringen waar je mee akkoord gaat op het moment dat je van hun diensten gebruik maakt.

Wanneer je (producten van) thesportscave vermeldt in een post door ons te taggen of een hashtag te gebruiken, dan kunnen we je benaderen om te vragen of we deze mogen doorplaatsen op onze eigen kanalen. Wanneer we een foto die jij gedeeld hebt doorplaatsen, dan zullen we altijd jouw originele tekst en jouw account erbij vermelden, tenzij je aangeeft dit niet te willen.

Indien je ons een bericht stuurt via social media, dan bewaart onze klantenservice deze.

Wij maken gebruik van de diverse advertentiemogelijkheden die de social media platformen aanbieden. Zo kunnen we je bijvoorbeeld advertenties tonen op basis van je leeftijd, waar je woont, of je ons volgt en of je bepaalde interesses hebt. Wij hebben geen invloed op de gegevens die jij met het social media platform deelt of die zij op andere wijze over jou verzamelen. Voor meer informatie hierover verwijzen we je naar de voorwaarden van deze platformen zelf.

Cookieverklaring

Op onze website wordt gebruik gemaakt van cookies. Ook via derden die door ons zijn ingeschakeld worden cookies geplaatst. Wij vinden het van groot belang dat je weet welke cookies onze website inzet en voor welke doeleinden ze gebruikt worden. We willen namelijk graag én jouw privacy én de gebruiksvriendelijkheid én onze commerciële belangen zoveel mogelijk waarborgen.

Wanneer je onze website voor het eerst bezoekt, wordt er een mededeling getoond waarin wij je uitleggen waarom wij cookies gebruiken en hoe je je cookie-instellingen kan aanpassen. Je verder gebruik van onze website vatten wij op als toestemming voor dit gebruik van cookies.

Hieronder vind je uitgebreidere informatie over de cookies die gebruikt worden door en via onze website en voor welke doeleinden.

Wat zijn cookies?

Websites hanteren handige en nuttige technieken die het gebruiksgemak verhogen en die de site zo interessant mogelijk maken voor elke bezoeker. Het bekendste voorbeeld van dit soort technieken zijn cookies.

Cookies zijn eenvoudige kleine tekstbestanden die bij het bezoek aan een website in het geheugen van je webbrowser worden geplaatst. In deze bestanden wordt informatie opgeslagen waarmee de website specifieke apparaten of webbrowsers kan herkennen. Sommige cookies houden enkel je acties gedurende een specifieke browsersessie bij en worden daarna verwijderd, andere cookies blijven tussen sessies bewaard.

Naast cookies worden er ook tags en scripts gebruikt door websitehouders of door derde partijen – adverteerders bijvoorbeeld – die communiceren via de website die jij bezoekt. Voor het gemak zullen we ze vanaf nu samen gebruiken onder de noemer “cookies”.

Het gebruik van cookies is veilig. Er kan geen persoonlijke informatie, zoals een telefoonnummer of een e-mailadres, uit cookies worden herleid. Daardoor kunnen cookies ook niet worden gebruikt voor e-mail en telemarketing acties.

Met derden die cookies plaatsen hebben wij afspraken gemaakt over het gebruik van de cookies en applicaties. Toch hebben wij geen volledige controle op wat de aanbieders van deze applicaties zelf met de cookies doen wanneer zij deze uitlezen. Voor meer informatie over deze applicaties en hoe zij met cookies omgaan, verwijzen we je naar de privacyverklaringen van deze partijen Houd er rekening mee dat deze regelmatig kunnen wijzigen.

Functioneel – Cookies die er voor zorgen dat deze website naar behoren functioneert

De website van thesportscave gebruikt functionele cookies voor:

  • het onthouden van producten die je aan je winkelwagen toevoegt tijdens het online winkelen;
  • het onthouden van informatie die je invult op de verschillende pagina’s tijdens het afrekenen of bestellen, zodat je niet steeds al je gegevens opnieuw hoeft in te vullen;
  • het doorgeven van informatie van de ene pagina aan de volgende pagina, bijvoorbeeld als je veel gegevens moet invullen bij een online bestelling;
  • het opslaan van voorkeuren, zoals de taal, locatie, het gewenste aantal te tonen zoekresultaten, etc.;
  • het opslaan van instellingen voor een optimale videoweergave, zoals de gewenste buffergrootte en de resolutiegegevens van je scherm;
  • het uitlezen van je browserinstellingen om onze website optimaal op je beeldscherm te kunnen weergeven;
  • het opsporen van misbruik van onze website en diensten, door bijvoorbeeld een aantal opeenvolgende mislukte inlogpogingen te registreren;
  • het gelijkmatig belasten van de website, waardoor de site bereikbaar blijft;
  • het aanbieden van de mogelijkheid om inloggegevens op te slaan, zodat je die niet elke keer opnieuw hoeft in te voeren;
  • het mogelijk maken om te reageren op onze website;
  • het mogelijk maken dat ingelogde gebruikers van geselecteerde social media bepaalde inhoud van onze website direct kunnen delen.

Analytisch – Cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten

Om te bepalen welke onderdelen van de website het meest interessant zijn voor onze bezoekers, proberen wij continu te meten met behulp van de software van een derde partij hoeveel bezoekers er op onze website komen en wat het meest bekeken wordt. Hiervoor gebruiken wij cookies.

Van de informatie die wij zo verzamelen worden statistieken gemaakt. Deze statistieken geven ons inzicht in hoe vaak onze webpagina bezocht wordt, waar precies bezoekers de meeste tijd doorbrengen, enzovoort. Hierdoor zijn wij in staat structuur, navigatie en inhoud van de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk voor je te maken. De statistieken en overige rapportages herleiden wij niet naar personen.

Wij gebruiken cookies voor:

  • het bijhouden van het aantal bezoekers op onze webpagina’s;
  • het bijhouden van de tijdsduur die elke bezoeker doorbrengt op onze webpagina’s;
  • het bepalen van de volgorde waarin een bezoeker de verschillende pagina’s van onze website bezoekt;
  • het beoordelen welke delen van onze site aanpassing behoeven;
  • het optimaliseren van de website.

Tracking - Cookies om (gedragsafhankelijke) inhoud en advertenties te kunnen tonen

Thesportscave richt zich op de verkoop van producten. Om de verkoop te stimuleren plaatsen wij bij diverse andere websites advertenties. Advertentieruimte wordt ingekocht bij mediabureaus en advertentienetwerken. Zij fungeren als tussenpersoon tussen websitehouders en adverteerders.

Wij proberen onze uitingen zo goed mogelijk bij jouw interesses te laten aansluiten. Om dit te kunnen doen, proberen wij op basis van je bezoek aan onze website een beeld te krijgen van je vermoedelijke interesses.

Ook derde partijen die via onze website cookies plaatsen, kunnen op deze manier proberen je interesses te vinden. De informatie over je huidige bezoek kan in dat geval gecombineerd worden met informatie van eerdere bezoeken aan andere websites dan de onze.

Als dergelijke cookies niet worden gebruikt dan betekent dit niet dat je geen advertenties van ons meer te zien krijgt. De advertenties zijn in dat geval alleen niet langer toegesneden op jouw interesses en worden vaker herhaald.

Deze cookies maken het mogelijk dat:

  • er kan worden bijgehouden welke advertenties je al hebt gezien om zo te voorkomen dat je steeds dezelfde te zien krijgt;
  • er kan worden bijgehouden hoeveel bezoekers op de advertentie klikken ten behoeve van afrekening met de partij waarvan de advertentieruimte wordt gekocht;
  • er kan worden bijgehouden hoeveel bestellingen plaatsvinden via de advertentie ten behoeve van afrekening met de partij waarvan de advertentieruimte wordt gekocht;
  • de websites je bezoek registreren om hiermee een inschatting te maken van je interesses;
  • er kan worden nagegaan of je op een advertentie hebt geklikt;
  • er informatie over je surfgedrag wordt doorgegeven aan andere websites;
  • er gebruik gemaakt wordt van diensten van derde partijen om advertenties aan je te kunnen tonen;
  • er op basis van jouw social media gebruik interessantere advertenties worden getoond.

Overige / onvoorziene cookies

Door de manier waarop internet en websites werken, kan het zijn dat wij niet altijd inzicht hebben in de cookies die via onze website door derde partijen worden geplaatst. Dit is met name het geval als onze webpagina’s zogenaamde embedded elementen bevatten; dit zijn teksten, documenten, plaatjes of filmpjes die bij een andere partij opgeslagen zijn, maar die op, in of via onze website getoond worden.

Mocht je op deze website cookies tegenkomen die in deze categorie vallen en die we hierboven dus niet genoemd hebben, laat het ons dan weten. Of neem rechtstreeks contact op met de derde partij en vraag welke cookies ze plaatsten, wat de reden daarvoor is, wat de levensduur van de cookie is en op welke manier ze je privacy gewaarborgd hebben.

Browserinstellingen

Als je helemaal niet wilt dat websites op jouw computer cookies plaatsen, dan kun je je browserinstellingen aanpassen zodat je een waarschuwing krijgt voordat er cookies worden geplaatst. Ook kun je de instellingen dusdanig aanpassen dat je browser alle cookies of alleen de cookies van derde partijen weigert. Ook kun je de cookies die al zijn geplaatst verwijderen. Let erop dat je de instellingen apart voor elke browser en computer die je gebruikt moet aanpassen.

Wees je ervan bewust dat als je geen cookies wilt, wij niet meer kunnen garanderen dat onze website helemaal goed werkt. Het kan zijn dat enkele functies van de site verloren gaan of zelfs dat je bepaalde onderdelen helemaal niet meer kunt zien. Daarnaast betekent het weigeren van cookies ook niet dat je geen advertenties meer te zien krijgt. De advertenties zijn dan alleen niet meer toegesneden op jouw interesses en worden vaker herhaald.

Hoe je je instellingen kunt aanpassen, verschilt per browser. Raadpleeg indien nodig de helpfunctie van jouw browser.

Slotopmerkingen

Wij zullen deze informatie af en toe aan moeten passen, omdat bijvoorbeeld onze website of de regels rondom cookies wijzigen. We mogen de inhoud van de verklaringen en de cookies die opgenomen staan in de lijsten altijd en zonder waarschuwing vooraf wijzigen. Je kunt deze webpagina raadplegen voor de laatste versie.

Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met ons op.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »